A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Mozarteumba nyert felvételt a Viruózok győztese


Balázs-Piri Soma 70 ország fiataljaival együtt, egyedüli magyarként jutott be idén a rangos intézménybe. 

A salzburgi Mozarteumban folytatja tanulmányait a Viruózok egykori győztese, Balázs-Piri Soma Junior Prima díjas zongoraművész. Balázs-Piri Soma 70 ország fiataljaival együtt, egyedüli magyarként jutott be idén a rangos intézménybe. A sikeres felvételi után szintén sikerrel pályázott a Stipendium Peregrinum ösztöndíjra, melyre azok a legkiválóbb magyar diákok jelentkezhetnek, akik a világ legrangosabb egyetemeire nyertek felvételt, és akik vállalják, hogy megszerzett tudásukat tanulmányaikat követően hasznosítani fogják Magyarországon.

A most 19 éves Balázs-Piri Soma 5 évvel ezelőtt nyerte nyerte meg a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutatót.

Londontól New Yorkig számos koncertteremben fellépett már, koncertezett Plácido Domingóval, akivel egy közös lemezt is rögzített. 

Balázs-Piri Somát a magyar közönség legközelebb szeptember 23-án szombaton a Szegedi Dómban hallgathatja meg, ahol a Szent Gellért Fesztivál keretében ad koncertet a Anima Musicae Kamarazenekar kíséretével, Yoon Kuk Lee vezényletével Mozart d-moll zongoraversenyét játssza majd.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések