A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Mátészalkai Szakképzési Centrum fogta magát s a diákokkal karöltve felújította a mentőállomást


A Mátészalkai Szakképzési Centrum diákjai a nyári gyakorlat alkalmával felújították a mátészalkai mentőállomást. A társadalmi felelősségvállalás eddig sem volt idegen a centrumtól és iskoláitól, azonban a debreceniek idén nyáron bejelentett programja nyomán további, tudatos lépéseket tesznek a közjó elérése érdekében.  

A Mátészalkai Szakképzési Centrum örömmel értesült a Debreceni SZC idén júniusban bejelentett karitatív modellprogramjáról. A program a Szakképzés 4.0 stratégia mentén született meg, melyben fontos célkiűzés, hogy a versenyképes tudás mellett az iskolák a tudatos felnőtté nevelésben is kivegyék a részüket. A szakképzési-nevelési stratégiájuk egyik fontos eleme, hogy

„a tanítványok a társadalmi felelősségvállalás tudatos gondolatvilágában hagyják el az intézményeket.”

A debreceni modellprogrammal kapcsolatban Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára a kezdeményezésről a program bejelentésekor elmondta, hogy

a szakképzés gyakorlati részén túl van a programnak egy magasabb dimenziója, a másokon való segítés, mások támogatása. Akkor az államtitkár úgy fogalmazott, szeretnék, ha több területen is megvalósulna a szakképzésben tanuló diákok részéről a karitatív tevékenység.

A Mátészalkai Szakképzési Centrum évek óta aktív részese az adományozó, segítő-támogató rendezvényeknek. Ilyen a többi közt a Szatmári Művésztelep meghívott, a jelentős számban Erdélyből érkező alkotóinak támogatása, akiknek Szatmárban töltött idejéhez nem csak szállással, hanem kirándulás és rendezvény szervezésével is hozzájárultak.


Idén nyáron a mátészalkai mentőállomás felújításával járultak hozzá a közjóhoz. A centrum Déri Miksa Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatói és tanulói a nyári gyakorlatuk egy részében festéssel és szerelvényezéssel töltötték az állomás épületében. A munka anyagköltségeit a Centrum és vállalkozói felajánlásokból fedezték.

A centrum továbbá támogatói-együttműködési megállapodást kötött az Országos Mentőszolgálattal, amelyek keretében

a működési területükön lévő mentőállomások karbantartási-felújítási munkálataiban a mátészalkai módszert követve a többi iskolájuk is kiveszi a részét.

A Mátészalkai Szakképzési Centrum nagyon elhivatott az együttműködéssel kapcsolatban, Plébán Mihály szervező munkájának köszönhetően már jelentős számú vállalkozó felajánlás érkezett, így Nyírbátor, Baktalórántháza és Vásárosnamény mentőállomásai is meg fognak szépülni az oktatók és a tanulók keze nyomán.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések