Csodás, puha és szaftos mákos sütit készíthetsz, ha a tésztájába almát is reszelsz.
A reszelt almával készülő mákos süti amilyen egyszerű, annyira finom. Tökéletes választás akkor is, ha még csak most kezdesz el ismerkedni a sütéssel: egyszerűen keverd össze a hozzávalókat, más dolgod nem is lesz vele. Az almát csak a végén reszeld le, különben megbarnul. Szívesen szednéd le az almát a gyümölcsfa utcára kinyúló ágáról? Nem biztos, hogy megteheted: olvasd el, milyen jogszabályok vonatkoznak erre az esetre!
Hozzávalók 6 személyre
👉 20 dkg liszt
👉 20 dkg cukor
👉 20 dkg darált mák
👉 4 tojás
👉 4 alma
👉 2 dl tej
👉 1 dl olaj
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
A tojásokat keverd habosra a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá az olajat is. Egy másik tálban keverd össze a lisztet először a sütőporral, utána a fahéjjal és a mákkal, és a tejjel felváltva, több adagban forgasd a cukros masszához. Az almát hámozd meg, nagy lyukú reszelőn reszeld le, és add a tésztához. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon nagyjából fél óra alatt süsd készre. Ha a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta, vedd ki. Akkor szeleteld, ha már kihűlt.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések