A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A brit hatóságok öt bolgár állampolgárt gyanúsítanak azzal, hogy Oroszországnak kémkedtek


A brit hatóságok bolgár állampolgárokat gyanúsítanak Oroszország javára folytatott kémtevékenységgel. 

Nick Price, az angol-walesi legfőbb ügyészség (Crown Prosecution Service, CPS) különleges bűncselekmények feltárásával és terrorellenes fellépéssel foglalkozó ügyosztályának vezetője közölte: a vádhatóság engedélyt adott a vádemelésre kémtevékenység céljából szőtt összeesküvés címén három férfi és két nő ellen.

Mind az ötüket azzal gyanúsítják, hogy Oroszország javára kémkedtek, és mindegyikük bolgár állampolgár.

A 45 éves Orlin Ruszev, a 41 éves Bizer Dzsambazov, a 31 éves Katrina Ivanova, az ugyancsak 31 éves Ivan Sztojanov és a 29 esztendős Ványa Gaberova ellen a hivatalos vád úgy hangzik majd, hogy

2020. augusztus 30. és 2023. február 8. között olyan információk összegyűjtésére szövetkeztek, amikből valamelyik ellenséges ország közvetlenül vagy közvetve hasznot húzhat. A vád szerint ezt abból a célból tették, hogy károsítsák a brit állam biztonságát és érdekeit.

A vádemelés a Scotland Yard terrorellenes parancsnoksága által végzett vizsgálat eredménye.

Ruszev, Dzsambazov és Ivanova ellen februárban már vádat emeltek hamis brit, bolgár, francia, olasz, spanyol, horvát, szlovén, görög és cseh személyazonosító okmányok birtoklása címén.

Az öt bolgár állampolgár kedden jelenik majd meg a westminsteri magisztrátusi bíróság előtt, ahol hivatalosan is ismertetik velük a kémkedéssel kapcsolatos vádakat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések