A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zugló: gyanús parkolási tenderen nyert a „csókos cég”


Úgy írta ki Zugló az új parkolási tendert, hogy annak feltételeit csak az a cég tudta teljesíteni, amely már 2017 óta az önkormányzatnak dolgozik. A C-Ware Kft. korábbi szerződése pár napja járt le, ma már az új szerint működtetik a parkolást.

Bár formálisan szabályosan írta ki Zugló önkormányzata az új parkolási tendert, annak feltételeit csak egyetlen cég tudja teljesíteni. Borbély Ádám zuglói fideszes képviselő szándékosságot feltételez: szerinte eleve olyan feltételeket szabott meg a baloldali testület a tenderben, amelyet csak „az a bizonyos” cég tudott teljesíteni.

Botrányos parkolási pályázati kiírásáról beszél Borbély Ádám abban a Zuglóban, ahol amúgy is érzékeny kérdés a parkolás üzemeltetése.

Mint emlékezetes, a hatóság nyomoz Fuzik Zsolt ügyében, aki Karácsony Gergely zuglói polgármesterségének idején, 2016-ban nyerte el a zuglói parkolás működtetését. Fuzik nagy port kavaró vallomása szerint „tejelnie kellett” helyi baloldali vezetőknek, Fuzik összesen körülbelül 300 millió forintnyi kenőpénzről beszélt. A zuglói parkolást működtető cég vezetőjét egyébként a fővárosba is bevitték, mivel állítólag olyan jól fizetett...

Fuzikra 2021 nyarán csapott le a NAV. A hatóságok szerint társaival 19 milliárd forint értékben állított ki fiktív számlákat – és tavaly lebuktatta az egész baloldali korrupciós hálózatot, miután vádalkut kötött – írja a Metropol. Borbély Ádám szerint mindennek dacára újra gyanús körülmények között írták ki Zugló parkolási tenderét.

A zuglói képviselő-testület elé került anyagból az is kiderült, hogy a parkolási övezetekben összesen 283 parkolóautomata van, amelynek üzemeltetését 2017 óta a C-Ware Kft. végzi.

A cég szerződése csak most júliusban járt le. Zugló emiatt írt ki új pályázatot, amelyben már 1 év helyett 2,5 évre szerződnek.

A baloldal mintakerületében, Zuglóban az egyszereplős közbeszerzés régóta teljesen bevett gyakorlat, ezzel pedig a Magyarországnak járó uniós kifizetéseket akadályozza Horváth Csaba. Legutóbb is úgy írtak ki pályázatot a parkolás esetében,  amely nyílt európai uniós közbeszerzés volt – és ilyen tekintetben a szabályoknak megfelelt –, hogy csak egyetlenegy versenyző cég tudott rá jelentkezni. Aki ismeri a parkolási piacot, az tudja, hogy nem sokszereplős, a megszabott feltételek között pedig az szerepelt, hogy X darab automatát Y időtartamban kell működtetnie a cégnek. Ennek természetesen csak a C-Ware tudott megfelelni a piacról – mondta a kormánypárti politikus a napokban, hozzátéve:

„A baloldali »koalíciós partnerek« testületi ülésről testületi ülésre mutatják be, hogy két forintért akár háromszor hátba szúrnák egymást. De mit nyer az 51 milliárdos rekord költségvetésből mindeközben Zugló? A szomorú válasz az, hogy semmit.”

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések