A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zamatos, selymes sültpaprika-krémleves: édes és pikáns is


A paprika sütés közben megkaramellizálódik, és sokkal zamatosabb lesz. Nyári levesnek tökéletes alapja lehet.


A friss, vitaminban gazdag paprikából a hagyományos lecsó és a töltött paprika mellett isteni levest is összedobhatsz, ami hidegen és melegen is kitűnő. Kápia, pritamin és kaliforniai paprikából is elkésztheted. A végeredmény nemcsak az ízlelőbimbókat kényezteti, de szemet gyönyörködtető látványával is elkápráztat mindenkit, a friss alapanyagok és fűszernövények pedig tökéletesen passzolnak a paprikához.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 db közepes kaliforniai paprika
👉 1 db hagyma
👉 2 db fokhagyma
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 4 bögre alaplé
👉 2 dl tejszín
👉 1 teáskanál őrölt paprika
👉 3 szál bazsalikom
👉 kömény
👉 só
👉 bors
👉 zöldfűszerek a tálaláshoz

Elkészítés:

Vágd félbe a paprikákat, távolítsd el a magokat és a magházat, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Locsold meg kevés olívaolajjal, és süsd 200 fokon addig, amíg elkezdenek barnulni, és megpuhulnak. Ez körülbelül 20 perc. A sütőből kivéve tedd a paprikákat egy zárható műanyag zacskóba vagy egy fedett tálba. Hagyd állni 10 percig, majd távolítsd el a héjukat, és vágd apró darabokra.

Melegítsd fel a maradék olívaolajat egy közepes lábasban. Add hozzá az apróra vágott hagymát, süsd aranybarnára, majd tedd hozzá a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát, és pirítsd még egy kicsit. Add hozzá a darabolt sült paprikát, a bazsalikomot, fűszerezd őrölt paprikával, köménnyel, sóval és borssal.

Öntsd fel a zöldségalaplével, majd forrald fel. Főzd 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd pépesítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, és főzd össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg friss zöldfűszerekkel, és paprikadarabot is tehetsz a levesbe.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések