A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zaharova Borrellnek: akik nem tudják meghatározni, hogy ők férfiak vagy nők, inkább hallgassanak


Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője irigységnek és tehetetlenségnek tulajdonította Josep Borrell uniós diplomáciai vezető szavait, aki az El Pais című spanyol lapnak adott interjújában “atombombás benzinkútnak” és “gazdasági törpének” nevezte Oroszországot.

Először is, azok az emberek, akik nem tudják meghatározni, hogy férfiak vagy nők, jobb, ha hallgatnak a végleges önazonosításukig - mondta a külügyi szóvivő a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek.

Másodszor, Zaharova szerint az EU úgy néz ki, mint egy ország, amely csődbe ment, mert már nem tankolja magát minőségi üzemanyaggal, a lehetőségeihez mérten. Ugyanakkor – tette hozzá – Oroszország továbbra is kereskedik a saját üzemanyagával, míg az európai üzlet a tengerentúlra költözik.

“Harmadszor, ami a nukleáris fegyvereket illeti, csak egy uniós ország rendelkezik velük. A többi soha nem volt képes előállítani őket” – folytatta a diplomata.

Szerinte ezeknek az országoknak nincs mire büszkének lenniük, ezért árad belőlük a düh. “Tehát mindezt Borrell irigységből és tehetetlenségből mondta” – zárta Zaharova.

A nyugati országok fokozták a szankciós nyomást Moszkvára, miután Oroszország megkezdte különleges hadműveletét Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök szerint az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, de a szankciók komoly csapást mértek az egész világgazdaságra.

Mint Mihail Misusztyin miniszterelnök megjegyezte, az orosz gazdaság már folyamatos növekedést mutat, és az érdeklődés iránta folyamatosan növekszik, annak ellenére, hogy az ellenfelek megpróbálják elvágni a globális termelési láncoktól, logisztikai útvonalaktól és pénzügyi elszámolási rendszerektől.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések