A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Washington Post: Orbán kénytelen beérni a nyugat-balkáni és ázsiai autokratákkal


A lap szerint a kormány tovább sodródik kelet felé, miközben a NATO-szövetségesek vezetői nem jönnének Magyarországra. 

A magyar Szandelszky Béla, az Associated Press videó- és fotóriportere írt egy véleménycikket a magyar kormányról a Washington Postnak, s arról értekezik, hogy szerinte Orbán Viktor kénytelen beérni a nyugat-balkáni és ázsiai tekintélyuralmi rendszerek elnökeivel.- szemlézte a mandiner.hu.

Meg természetesen arról, hogy elszigetelődött a miniszterelnök.

Mint fogalmazott, „miközben világszerte nézők milliói figyelnek Magyarországra, amely az év legnagyobb nemzetközi sporteseményének ad otthont, nacionalista miniszterelnöke Törökország, Szerbia, Katar és számos közép-ázsiai ország vezetőjét fogadja, ami az európai ország keleti befolyási övezet felé való folyamatos sodródásának jele”. Szandelszky szerint az, hogy nem szerepel a listában NATO-szövetséges ország vezetője azt tükrözi, hogy Orbán kénytelen beérni a balkáni és ázsiai autokratákkal való diplomáciai és politikai együttműködéssel.

„Ez a hozzáállás [...] nagymértékben elszigetelte Magyarországot európai és amerikai partnerei körében, ami milliárdos uniós források befagyasztását és washingtoni szankciókat eredményezett”

– tette hozzá.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések