A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Virág elvtársék Washingtonban – immáron negyedszer is vádat emeltek Trump ellen


Az Egyesült Államok volt elnöke eddig mindent tagadott. 

Donald Trump egykori amerikai elnököt azzal vádolják, hogy megpróbálta felülbírálni Georgia államban a 2020-ban elszenvedett választási vereségét. A Fulton megyei esküdtszék által kiadott 41 vádpontból álló dokumentumban a zsarolás is a vádak között szerepel ellene, és 18 másik személy ellen – írta a BBC.

A lap hozzátette, hogy az idén már negyedik alkalommal vonják Trumpot büntetőeljárás alá. Az Egyesült Államok volt elnöke eddig minden esetben tagadta a vádakat.

Mint ismer, Fani Willis Fulton megyei körzeti ügyész 2021 februárjában indított nyomozást Trump és társai elleni a választásba való beavatkozással kapcsolatos vádak miatt.

A vádlottak listáján szerepelt többek között Trump hajdani ügyvédje, Rudy Giuliani, a Fehér Ház volt kabinetfőnöke, Mark Meadows, a Fehér Ház korábbi ügyvédje, John Eastman és az igazságügyi minisztérium egykori tisztviselője, Jeffrey Clark.

A vád szerint a fenti személyek és mintegy további tucatnyi érintett „tudatosan és szándékosan csatlakoztak egy összeesküvéshez, amelynek célja a választások kimenetelének törvénytelen megváltoztatása volt Trump javára” – idézte a BBC.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések