A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb magyarellenes holland politikust találtak Timmermans helyére


Sajtóértesülések szerint a mai kabinetülésen dönthet a holland kormány az új uniós biztosjelölt személyéről, aki Frans Timmermans-t váltja. A legvalószínűbb jelölt Wopke Hoekstra jelenlegi külügyminiszter, azonban az ő jelölése kérdéseket vetne fel – írja a Magyar Nemzet. 

A holland kormánynak így döntenie kell az új biztos személyéről, ami a mai kabinetülésen történhet meg – mondta el a Politico hírportálnak két név nélkül nyilatkozó forrás. Hasonlóan értesült a holland sajtó és a Financial Times is.

A Politico szerint a holland kormány a jelenlegi külügyminisztert, Wopke Hoekstrát nevezi ki uniós biztosnak. Hoekstra − Timmermans-hoz hasonlóan − korábban több esetben is bírálta hazánkat. Tavaly ősszel például arról beszélt, hogy szerinte Magyarországon veszélyben van a jogállamiság, illetve a közös értékek, emellett szörnyűnek nevezte azt, ami a bírói hatalommal vagy a szabad sajtóval történik. Erre akkor Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára reagált közösségi oldalán.

Frans Timmermans júliusban jelentette be, hogy elhagyja a Bizottságot, majd nem sokkal később napvilágot látott a hír, hogy ő lesz a holland baloldal jelöltje az előrehozott választásokon.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések