A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ügyes: 1,5 millió eurót keresett az észt miniszterelnök férje orosz kapcsolataival a háború kezdete óta


Az észt kormányfő azzal a bájos magyarázattal védekezik, hogy otthon nem beszélnek üzleti ügyekről.

A Reuters vasárnapi cikke szerint Kaja Kallas észt miniszterelnökre pénteken nagy nyomás nehezedett, hogy mondjon le, miután a hírek szerint férje résztulajdonosa egy olyan vállalatnak, amely Moszkva ukrajnai inváziója óta Oroszországban működik.

Átverték az európai vállalkozásokat?

Mint a Reuters cikke rámutat: Kallast két nagy észt újság is lemondásra szólította fel, valamint két közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek többsége is úgy vélte, le kellene mondania. 

Azt észt kormányfő közölte: nem hiszi, hogy férje cégei bármi rosszat tettek volna.

Érdekesség azonban, hogy eközben az észt miniszterelnök férje úgy nyilatkozott, eladja részesedését a szóban forgó cégben. Nem beszélve arról a megdöbbentő részletről, hogy mindeközben Kallas az európai vállalkozásokat a Moszkvával való kapcsolat megszakítására szólította fel, ráadásul az Európai Unióban és a NATO-ban is Oroszország egyik vezető kritikusa volt. Olyannyira, hogy egyesek a katonai blokk lehetséges jövőbeli főtitkárának tartották...

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések