A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint hatszáz tűzoltó küzd a lángokkal Görögországban


Több mint 600 tűzoltó küzdött a lángokkal vasárnap Görögországban helikopterek és repülőgépek támogatásával, több európai ország segítségével a még pusztító három nagyobb erdőtűznél.  

Az elmúlt héten több tucat erdőtűz pusztított Görögországban az erős szelek és a hőség következtében, az időjárási körülmények nehezítik az oltást. Vasárnap országszerte 105 erdőtűz oltásán dolgoztak, közülük 46 szombat és vasárnap este keletkezett - közölte a tűzoltó-parancsnokság.

A hatóságok nyomozást folytatnak az erdőtüzek okának felderítésére, egyes esetekben gyújtogatásra gyanakszanak. Több embert őrizetbe vettek gyújtogatás, illetve hanyagság gyanújával.

Az ország északkeleti részén fekvő Évroszban és Alexandrúpoliszban, ahol a tűzvészek 21 áldozata közül huszan haltak meg, kilencedik napja égett a tűz vasárnap.

Az Európai Unió Kopernikusz éghajlatmegfigyelő programja szerint az erdőtűz 77 ezer hektárnyi terültet pusztított el és 120 aktív tűzfészke volt.

Ferenc pápa vasárnap a hívőkhöz szólva a Szent Péter téren közölte, hogy imájában megemlékezik a Görögország északkeleti részén az utóbbi napokban tomboló tűzvész áldozatairól, és együttérzéséről biztosította a görög népet.

Görögország több európai országtól is segítséget kért. Németország, Svédország, Horvátország és Ciprus repülőket küldött, számos román, francia, cseh, bolgár, albán, szlovák és szerb tűzoltó pedig a földön segít az oltásban.

Május elejétől október végéig tűzvédelmi intézkedések vannak életben Görögországban. A tűzoltóság az intézkedések életbe lépése óta 163 embert vett őrizetbe az előírások megsértése miatt - közölte Pavlosz Marinákisz kormányszóvivő; 118-at hanyagsággal, huszonnégyet pedig gyújtogatással vádolnak. A rendőrség további tizennyolc embert vett őrizetbe.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések