A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tízméteres lángok csaptak fel az újvárosi baromfitelepen


A tűzeset közvetve egy helyi idősotthon 168 lakóját is érintette.  

Óriási tűz volt hétfő este egy baromfitelepen a Balmazújváros külterületén lévő a Nagyhát tanyán. A helyszínre a debreceni, a hajdúszoboszlói és a hajdúböszörményi hivatásos, valamint a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat riasztották, de a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kiérkezett.

Hétfő este 10 méteres lángok csaptak fel Balmazújváros Nagyháton, egy gázelpároló egység égett. A tűzoltók összesen öt vízsugárral oltották a környezetet, a szakemberek a hibás vezetéket elzárták, így a lángok is elaludtak. A közelben található idősotthon 168 lakóját elzárkóztatták

– tájékoztatta a Haont Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A katasztrófavédelem ügyeleti összefoglalója szerint az oltáshoz Hajdúnánásról és Berettyóújfaluból is érkezett vízszállító. Korábbi híradásukból az is kiderült, hogy a telephely üzemeltetője a gázelzárásban nyújtott segítséget.

Az eset során senki sem sérült meg,

viszont akkora volt a tűz, hogy a Balmazújváros és Macs Ipari Park megállók között ideiglenesen szünetelt a vonatforgalom, az esti órákban pótlóbusszal szállították az utasokat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések