Az egyszerű elven készülő, zsebes Hasselback-csirkemell sok-sok mozzarellával és paradicsommal utánozhatatlan.
A Hasselback-csirkemell lényege, hogy a húsra zsebeket kell vágni, és ebbe tölteni különböző finomságokat: jelen esetben paradicsom- és mozzarellaszeleteket. A módszer egyszerű és sokféleképpen variálható, akár krumplit is készíthetsz hasonló eljárással, vagy megtöltheted a hús zsebeit zöldségekkel és hagymával.
Hozzávalók 4 személyre
👉 80 dkg csirkemell
👉 15 dkg mozzarella
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 nagyobb paradicsom
👉 1 teáskanál só
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 0.5 teáskanál bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd két nagy darabba, a tetejét éles késsel vagdosd be. Az olajat keverd el a sóval, a pirospaprikával, a rozmaringgal és a borssal. Kend meg a húst ezzel a keverékkel, és pihentesd a hűtőben egy órát.
A mozzarellát és a paradicsomot szeleteld fel, és töltsd meg velük a csirke zsebeit. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd további 15 percet.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések