A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szörfösöket kellett kimenteni a Balatonból


A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai csütörtökön két embert mentettek ki a tóból. 

A Badacsony előtt a parttól mintegy két kilométerre és Siófok előtt pedig egy több mint másfél kilométerre elsodródott SUP-osnak segítettek épségben visszajutni a szárazföldre. 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság a két eset kapcsán ismételten felhívja a fürdőzők és hullámlovasok figyelmét, hogy aki nem tud úszni, az ne menjen be a természetes vizekbe, a gyengén úszók csak a sekély vízben fürödjenek és soha ne távolodjanak el messze a parttól olyan eszközökkel, amelyek a használatával még csak most ismerkednek. 

De arra is kérik a strandolókat, hogy kerüljék a vízibiciklikről, egyéb fürdő eszközökről történő hirtelen vízbeugrást, hiszen nem biztos, hogy tisztában vagyunk a vízmélységgel, valamint a vízhőmérséklet is hirtelen sokkhatással van a szervezetre. 

A viharjelzés figyelembe vételével, a jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek, tette hozzá a rendőrség. 

Amennyiben a Balaton vízfelületén mégis bajba kerülnénk,a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámán kérhetünk segítséget. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések