A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó Péter: Magyarország támogatja Türkmenisztán javaslatát a Globális biztonsági stratégia kidolgozására


Türkmenisztán javaslatot tesz az ENSZ-ben a Globális biztonsági stratégia kidolgozására, a lépést Magyarország támogatja – írta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán. 

Szijjártó Péter Rashid Meredov türkmén külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetése után hangsúlyozta:

az ENSZ-ben most fontos (lenne) minden olyan kezdeményezés, amely az alapokmány megerősítését, a fegyveres konfliktusok békés, politikai úton történő rendezését, a háborúk megelőzésére irányuló diplomáciai erőfeszítések támogatását tűzi ki célul.

Ha van olyan időszak, amikor az ENSZ Alapokmányának és az ott megfogalmazott céloknak érvényt kell szerezni, akkor a mostani bizony olyan – jegyezte meg.

Úgy vélte,

mi, magyarok is – sajnos a világ számos nemzetével együtt – közvetlenül tapasztaljuk a háború jelentette kihívásokat és szenvedést. (…) Mi támogatunk mindent, ami végre békét hozhat a világ bármely pontján, kiváltképp a szomszédunkban – írta Szijjártó Péter, hozzátéve, mindezt megerősítette türkmén kollégájának is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések