A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szekunder szégyen: csontig benyalt Washingtonnak Jeszenszky Géza vízumügyben


Amerika kifogásai jogosak – véli az újkori magyar külpolitika Mekk mestere. Jeszenszky csak a hírhedett Göncz Kingához mérhető külügyminiszteri pályája után most fotelből szakért, fuvolázik a balliberális oldalnak. Lelke rajta.  

Az egykori külügyminiszter és volt amerikai nagykövet szerint a helyzet súlyos, a kormánypropaganda hazudik.

Jeszenszky Géza elképesztőnek tartja az amerikai vízumügyben kialakult helyzetet, amit súlyosnak ítél. Az egykori külügyminiszter, washingtoni nagykövet a Népszavának azt mondja, a probléma nem új, 2010 óta az amerikaiak többször jelezték a külügynek, az egyszerűsített honosítás náluk biztonsági gondokat okoz, olyanok jutottak magyar útlevélhez (így beutazási engedélyhez), akik vették a papírjaikat, nem feleltek meg az állampolgárságnak, még magyarul sem beszéltek.

Jeszenszky Géza úgy véli, teljesen jogosak az amerikai kifogások, a kormánypropaganda reakciója agyrém, képtelenség, hogy az amerikaiak bármilyen adatot átadnának Ukrajnának, mellesleg, amikor magyar útlevelet kap egy olyan ország polgára, amely tiltja a kettős állampolgárságot, akkor mi játsszuk ki egy másik ország törvényeit, ami önmagában is hibás lépés, még akkor is, ha erkölcsileg igazolható, hiszen kárpátaljai honfitársaink érdekeit szolgálja.

A volt külügyminiszter a jövőt illetően sem derűlátó, szerinte Orbán Viktor politikája egyre inkább szélsőjobbra sodródik, a kormány nem a konszolidáció felé tesz lépéseket, a magyar társadalomban pedig egyre erősödik – a Fidesz propagandájának köszönhetően – az Amerika-ellenesség, éppen fordítva, mint a pártállam idejében: akkor hiába beszéltek a „bűnös jenkik” ellen, a magyarok inkább idealizálták a tengerentúli országot, most meg egyre többen el- és befogadják a kormányzati kritikát.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések