Az egészben sült piri-piri csirke receptje az Életünk ízei című szakácskönyvben jelent meg.
Marietta és Alexandra nagyon korán elvesztették édesanyjukat és nagymamájukat is, így kislányként nem volt senki, aki megtanítsa őket a főzés titkaira. 21 évesen egymásba karoltak, és nyakukba vették a nagyvilágot. Londonban a hazai ízek emlékeiből merítve alkották újra a kedvenceiket, miközben felfedezték a főzés örömét, és közösen sok saját receptet is megálmodtak.
Az "Életünk ízei" szakácskönyv az ikerpár első kötete. Nem csak a gyerekkoruk ízeit eleveníti fel, de bebizonyítja, hogy ezeken az egyszerű, de ízletes recepteken keresztül kicsit mindenki konyhatündérré válhat. Nem kell órákat a konyhában állni, hogy csodás fogasok kerüljenek az asztalra.
Hozzávalók 6 személyre
25 dkg gomba
13 dkg chorizo kolbász
8 koktélparadicsom
1 egész csirke
1 paprika
1 répa
0.5 lila hagyma
0.5 csokor petrezselyem
só
bors
olaj
Elkészítés:
A csirkét tisztítsd meg, majd fűszerezd sóval, borssal és ízlés szerint piri-piri fűszerkeverékkel. Tedd egy nagyobb méretű edénybe, locsold meg olajjal, és önts alá egy kis vizet. A többi hozzávalót is tisztítsd meg, szeleteld fel, és tedd a csirke mellé az olajos vízbe. Ezeket is fűszerezd kevés sóval, borssal. Takard le az edényt, és told 180 fokos sütőbe. Egy óra elteltével megint locsold meg egy kevés olajjal, és told vissza a sütőbe egy újabb órára, amíg ropogósra sül.
0 Megjegyzések