A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű, selymes bazsalikomos paradicsomleves: az olaszok így készítik


A bazsalikomos paradicsomleves ízletes és könnyed fogás, amit a hagyományos olasz konyha inspirált.


Ha szereted a mediterrán konyhát, ezt a levest se hagyd ki! A friss bazsalikom, a gazdag paradicsomíz és a fokhagyma kombinációja igazi kulináris élvezetet nyújt. Hihetetlenül egyszerű étel, ám a végeredmény annál finomabb. Pirítóssal, krutonnal vagy friss kenyérrel kínáld, tálaláskor locsold még meg olívaolajjal, és szórd meg zöldfűszerrel, esetleg parmezánnal.

Hozzávalók 4 személyre

👉 80 dkg egészparadicsom-konzerv
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 l zöldségalaplé
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál cukor
👉 1 ág bazsalikomlevél
👉 1 teáskanál szárított bazsalikom
👉 só
👉 bors
👉 tejszín vagy sajt a tálaláshoz

Elkészítés:

Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és süsd üvegesre. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd további egy-két percig, amíg illatos lesz. Rakd hozzá a konzervparadicsomot, és kicsit törd össze fakanállal. Öntsd fel a zöldségalaplével, és forrald fel.

Főzd kis lángon 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. A vége felé dobj hozzá cukrot. Amikor kész, vedd le a lábast a tűzről, majd pépesítsd botmixerrel. Tedd vissza a tűzre, és add hozzá a friss bazsalikomot. Főzd további öt percig, közben ízlés szerint fűszerezd sóval és borssal. Ha szeretnéd, önthetsz hozzá tejszínt, hogy még selymesebb legyen. Tálaláskor díszítsd bazsalikomlevéllel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések