A zöldséges amerikai kukoricaleves olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál.
Az amerikai kukoricalevesben sokféle zöldség fő együtt, a végén pedig karakteres ízű cheddar sajt is sűríti. Tele van vitaminnal, ráadásul annyira laktató, hogy második fogásra talán nem is lesz már szükség utána. A chilit ízlés szerint adagolhatod hozzá: először csak óvatosan, utána, ha szükséges, még óvatosan megszórhatod egy kevéssel.
Hozzávalók
👉 20 dkg krumpli
👉 15 dkg cheddar sajt
👉 7.5 dkg bacon
👉 6 dl alaplé
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 szál halványító zeller
👉 1.5 dl tejszín
👉 1.5 teáskanál kakukkfű
👉 1 doboz kukoricakonzerv
👉 1 kaliforniai paprika
👉 1 sárgarépa
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál oregánó
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 chili ízlés szerint
👉 snidling a tálaláshoz
Elkészítés:
A bacont kockázd fel, és abban a lábosban, ahol a leves is fog főni, kevés olívaolajon pirítsd meg, majd halászd ki, és tedd félre. A visszamaradt zsiradékon pirítsd meg a felkockázott paprikát, majd azt is szedd ki. Ugyanebben a lábosban - szükség szerint még egy kis olaj hozzáadásával - párold üvegesre a felkockázott hagymát.
Amikor már puha, add hozzá az apróra vágott fokhagymát is, kevergesd egy-két percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el az oregánóval, a kakukkfűvel és a chilivel. Hagyd, hogy a hagyma magába szívja a fűszereket, ezután keverd hozzá a megtisztított és karikára vágott sárgarépát, krumplit és zellert. Öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd meg, és 15-20 perc alatt főzd puhára. Végül keverd hozzá a lecsepegtetett kukoricát, a megpirított paprikát, és forrald össze. Pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Nem kell teljesen pépesnek lennie, nyugodtan maradhatnak benne darabok.
A krémes levest öntsd vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt, forralj rajta egy utolsót, majd szórd bele a reszelt sajtot, és kevergesd, amíg elolvad. Tálaláskor minden adag tetejét szórd meg felaprított snidlinggel és a pirított baconnel.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések