A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Súlyosan sérült a vétlen sofőr utasa a csabai balesetben


Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt egy 50 éves, büntetlen előéletű békéscsabai férfival szemben.


Az ügyészség álláspontja szerint úgy okozott súlyos sérüléssel járó balesetet a megyeszékhelyen, hogy nem adott elsőbbséget. Március 29-én, a délutáni órákban a tehergépkocsijával a Batsányi utcán közlekedett a Szegfű utca felől az Egység utca irányába. Haladása során a két utca kereszteződésében kihelyezett jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elhaladási elsőbbséget az Egység utcán közlekedő személygépkocsinak, így a járművek összeütköztek. A baleset során a vétlen gépkocsi jobb oldali első utasa nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, míg a terhelt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A főügyészségen hangsúlyozták, a férfi cselekményével megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, amely szerint a másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla van a keresztező útról érkező jármű részére.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések