A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sonkás tészta ropogós sajttal a tetején: egyszerű, mégis nagyon laktató vacsora


A csodás sonkás-sajtos tészta egyszerűen készül, és még finomabb lesz, ha egy kevés zöldborsót is teszel hozzá.


A rakott tészták tárháza szinte kimeríthetetlen: a sonkás-sajtos változat egyszerű, és mindenkinek ízleni fog. A rétegeket sűrű besamelmártás fogja össze, így még kiadósabb lesz. Akkor az igazi, ha a teteje ropogósra pirul: ne spórold le róla a sajtot!

Hozzávalók 4 személyre

👉 25 dkg száraztészta
👉 20 dkg sonka
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 10 dkg kifejtett zöldborsó
👉 1 szál újhagyma
👉 só

A öntethez:
👉 10 dkg tejföl
👉 2.5 dkg vaj
👉 1.5 dl tej
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 csipet szerecsendió
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A tésztát sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le. Közben a sonkát szeleteld fel, a sajtot reszeld le, a hagymát vágd karikákra. A mártáshoz olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a lisztet, és kézi habverővel kevergesd, amíg egy kis színt kap. Ekkor öntsd fel fokozatosan a tejjel. Szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, főzd sűrűre, majd húzd le a tűzről, és keverd el a tejföllel.

A tésztát terítsd el egy tepsiben. Keverd hozzá a sonkát, a kifejtett zöldborsót és a hagymát, majd öntsd le a mártással. Forgasd össze, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Lefedve süsd fél órát, majd vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd további 10-15 percig.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések