Az édes erdei gyümölcsös krémleves friss és fagyasztott hozzávalókból is csodálatos lesz.
A nyári gyümölcslevesek között előkeleő helyet foglal el az erdeigyümölcs-krémleves: munka alig lesz vele, és kedved szerint variálhatod a hozzávalókat. Készítheted fagyasztott keverékből vagy friss gyümölcsökből, tetszés szerinti arányban. Akárcsak a meggylevest, ezt is kellemesen savanykássá teszi egy kevés citromlé.
Hozzávalók 2 személyre
👉 20 dkg erdei gyümölcs (eper, málna, áfonya, szeder vegyesen)
👉 1.5 dl tejszín
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 evőkanál méz
👉 1 teáskanál vaj
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, és a gyümölcsöket párold meg rajta öt perc alatt. Keverd össze őket a mézzel és a citromlével, öntsd fel vízzel, és további öt perc alatt főzd az egészet puhára. Pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben, majd kanalazd vissza a lábosba, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze.
A meleg levessel teli lábost először állítsd hideg vízbe, hogy kihűljön, majd tedd a hűtőbe legalább két-három órára.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések