A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Németország elegendő adósságot vett fel ahhoz, hogy túljusson a válságon


Németország jelenlegi gazdasági növekedési üteme azonban nem kielégítő


Olaf Scholz német kancellár úgy véli, hogy Németország elegendő adósságot vett fel ahhoz, hogy túljusson az elmúlt évek válságain és javítsa az ország gazdasági helyzetét. Erről a Passauer Neue Presse című újságban megjelent interjúban beszélt - írja az oroszhirek.hu.

“Nem vagyok biztos abban, hogy az EU valóban azt akarja, hogy még több adósságot vegyünk fel. Én semmiképpen sem vagyok ezen a véleményen” – mondta.

A kancellár azt mondta, nem látja úgy, hogy az ország rosszabb idők küszöbén állna. Véleménye szerint Németországnak “megvannak a legjobb feltételei” ahhoz, hogy “10, 20 és 30 év múlva is a nagy ligában” maradjon a technológia tekintetében. Scholz rámutatott az ország “rekordszintű foglalkoztatási adataira” is.

Németország jelenlegi gazdasági növekedési üteme azonban nem kielégítő, mondta Scholz, és az ország problémáit a világgazdaság egészének gyengülése és az ország exportfüggősége okozza.

Az ország a koronavírus-járvány kapcsán és az ukrajnai orosz különleges hadművelet kezdete után “százmilliárdos adósságokat” volt kénytelen felhalmozni – fejtette ki a német kancellár.

Az Economist magazin azt írta, hogy a német gazdaság mély recesszióban van.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések