A pljeskavica akkor a legjobb, ha grillen sütöd meg. Sajttal pedig még tovább turbózhatod.
A pljeskavica ízletes és népszerű húsétel, amely, akárcsak a csevap, eredetileg a Balkánról származik. Egyszerű és otthon is könnyen kivitelezhető, nyáron kerti partik kedvence lehet. Legtöbbször grillen sütik, de akár serpenyőben is elkészítheted. Eredetileg bárányhúst is tesznek a masszába, de kétféle húsból is isteni végeredményt kapsz. Könnyedén variálhatod a receptet, sajttal még finomabb.
Hozzávalók 8 darabhoz
👉 30 dkg darált marhahús
👉 30 dkg darált sertéshús
👉 30 dkg bárányhús
👉 10 dkg sajt
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 3 evőkanál zsemlemorzsa
👉 1 teáskanál őrölt pirospaprika
👉 1 teáskanál őrölt kömény
👉 1 teáskanál szódabikarbóna
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverd össze a háromféle húst, a finomra aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a zsemlemorzsát. Add hozzá a pirospaprikát, a köményt, a szódabikarbónát, valamint ízlés szerinti sót és borsot. Alaposan keverd össze, majd tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára. Sütés előtt formázz nagyobb gombócokat a húskeverékből, és lapítsd ki őket, hogy kerek formájúak legyenek.
Egy serpenyőben hevíts olajat, majd amikor felmelegszik, tedd a pljeskavicákat a serpenyőbe. Süsd mindkét oldalukat négy-öt percig. A vége felé rakd rá a tetejére a sajtot. Amikor a hús szép piros, a sajt elolvadt, vedd ki az olajból, és törölgesd le róla a zsiradékot. A hús grillen is hasonló idő alatt sül meg.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések