A kölesfasírt olcsó, tápláló, zabliszttel készítve pedig rostokkal teli.
A kölesfasírt egyszerűen tökéletes fogás: olcsó, húsmentes, mégis laktató, ha pedig zablisztből készíted, abban is biztos lehetsz, hogy a napi rostbeviteled is meglesz általa. A hagyományos magyar konyhában régóta népszerű köles akár tejtermékek helyettesítésére is kiváló: nagyon finom hamis túrógombóc is készülhet belőle.
Hozzávalók
👉 12.5 dkg köles
👉 3 tojás
👉 3 evőkanál zabpehelyliszt
👉 1 evőkanál currypor
👉 1 teáskanál kurkuma
👉 1 teáskanál gyömbér
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 hagyma
👉 1 szál kapor
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben főzd ki negyedóra alatt. Amíg a köles fő, a hagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold puhára.
A kifőtt, langyosra hűlt kölest tedd egy tálba. Add hozzá a tojásokat, a fűszereket, a felaprított kaprot, a sót és a borsot. Végül adagolj bele annyi zabpehelylisztet, hogy jól gyúrható masszát kapj. Formálj belőle korongokat, és olajon, oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések