A gombás szaftban sült csirkecomb legfinomabb része a ropogósra pirult bőre, a lelke pedig a pác, amiben kisütés előtt pihen.
Készítsd el a ropogós sült csirkecombokat gombás szaftban! Úgy az igazi, ha a hús alá fehérbort öntesz. A gombák mennyisége elkészítés előtt többnek tűnik majd, a sütőben azonban összeesnek, és levet eresztenek.
Hozzávalók 4 személyre
👉 15 dkg gomba
👉 4 egész csirkecomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 1.5 dl fehérbor
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és szórd meg sóval. Az olajat keverd el a fokhagymaporral, a pirospaprikával, a rozmaringgal és a borssal. Kend meg a combokat ezzel a páccal, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.
Közben a gombát szeleteld fel. Egyengesd el egy tepsiben, szórd meg kevés sóval és borssal. A gombaszeletek közé tedd a húsokat, öntsd fel az egészet fehérborral, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. A sütési idő végén vedd le a fóliát a tetejéről, és hagyd a bőrét ropogósra pirulni.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések