Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogósra sült csirkecombok gombás szaftban: sokféle fűszer kerül a pácba


A gombás szaftban sült csirkecomb legfinomabb része a ropogósra pirult bőre, a lelke pedig a pác, amiben kisütés előtt pihen.


Készítsd el a ropogós sült csirkecombokat gombás szaftban! Úgy az igazi, ha a hús alá fehérbort öntesz. A gombák mennyisége elkészítés előtt többnek tűnik majd, a sütőben azonban összeesnek, és levet eresztenek.

Hozzávalók 4 személyre

👉 15 dkg gomba
👉 4 egész csirkecomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 1.5 dl fehérbor
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és szórd meg sóval. Az olajat keverd el a fokhagymaporral, a pirospaprikával, a rozmaringgal és a borssal. Kend meg a combokat ezzel a páccal, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.

Közben a gombát szeleteld fel. Egyengesd el egy tepsiben, szórd meg kevés sóval és borssal. A gombaszeletek közé tedd a húsokat, öntsd fel az egészet fehérborral, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. A sütési idő végén vedd le a fóliát a tetejéről, és hagyd a bőrét ropogósra pirulni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések