Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós tócsni illatos zöldfűszerekkel: fokhagymás tejföllel tálalva mennyei


Készítsd el a tócsnit sokféle zöldfűszerrel, a masszába pedig reszelj parmezánt!


Csodás tócsnit készíthetsz zöldfűszerekkel feldobva, a kis lepények pedig még szaftosabbak lesznek, ha parmezánt is reszelsz beléjük. Jól mennek pörköltekhez, szaftos húsokhoz, de ha nem tervezel nagyobb étkezést, egyszerűen fokhagymás tejfölbe is mártogathatod őket.

Hozzávalók 4 személyre

👉 80 dkg krumpli
👉 4 evőkanál liszt (amennyit felvesz)
👉 2 tojás
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg és reszeld le. Add hozzá a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a zöldfűszereket. Sózd, borsozd, végül fokozatosan adagolj bele annyi lisztet, hogy jól összeálljon. Viszonylag gyorsan dolgozz vele, hogy a reszelt krumpli meg ne feketedjen.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A krumplis masszából szaggass lepényeket az olajba, és oldalanként három-négy perc alatt süsd őket aranyszínűre. A kész tócsnikat szedd papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitasd róluk.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések