Akkor is készíthetsz gofrit, ha gluténmentes diétán vagy: ezzel a módszerrel rizslisztből is tökéletes lesz.
A rizslisztből készülő gluténmentes gofri a bizonyíték rá, hogy akkor is csodás édességeket ehetsz, ha bármi okból kerülöd a búzalisztet. A rizsliszt sokféleképpen használható fel, a zöldségfasírt is tökéletes lesz vele. A legfinomabb gofrikért nem kell Belgiumig menned, akár a kelt tésztából készült változatot is bátran elkészítheted otthon is.
Hozzávalók
👉 25 dkg rizsliszt
👉 8 dkg vaj
👉 5 dkg cukor
👉 3 tojás
👉 1 dl tej
👉 1 csipet só
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 tejszínhab és gyümölcsök a tálaláshoz
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, és hagyd kicsit kihűlni. A tejet langyosítsd meg. A cukrot keverd ki a tojásokkal és a tejjel, majd keverd bele először a sóval és sütőporral elkevert lisztet, utána az olvasztott vajat. Keverj belőle sűrű, csomómentes palacsintatésztát.
A gofrikat a sütőn található utasítás szerint süsd készre. Tálald tejszínhabbal, gyümölcsökkel, lekvárral vagy akár fagyival.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések