A krémes túrós süti ideális nyári édesség: könnyű, és tele van friss gyümölcsökkel.
A puha, remegős túrós sütit bármilyen gyümölccsel feldobhatod: jól megy hozzá a málna, az áfonya, a barack, később akár a szilva is. Az édesség semmi másból nem áll, csak a krémből, amit egyszerűen keverj össze, és már tolhatod is a sütőbe. Ha szívesen készítenél más túrós-gyümölcsös finomságot is, kattints erre a válogatásra!
Hozzávalók 8 személyre
👉 1 kg túró
👉 50 dkg nyári gyümölcsök
👉 15 dkg vaj
👉 15 dkg cukor
👉 5 evőkanál gríz
👉 4 tojás
👉 2 evőkanál liszt
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 mokkáskanál szódabikarbóna
👉 1 csipet só
👉 vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A gyümölcsöket mosd meg, szükség szerint szeleteld fel. A vajat keverd habosra a tojással, majd add hozzá először a cukrot, utána a túrót.
Reszeld bele a citromhéjat. Egy másik tálban vegyítsd össze a grízt a liszttel, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval, és adagold a túrós részhez. Végül forgasd hozzá a gyümölcsöket is. A tésztát egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett tepsiben, és 200 fokos sütőben egy óra alatt süsd készre.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések