A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ragacsos, fahéjas fügelekvár: kenyérre kenve, vagy akár húsokkal együtt is mennyei


A fahéjas, fűszeres fügelekvár nagyon finom friss kenyérre kenve, és ajándéknak is tökéletes.


Ha szeretnél valamilyen különlegesebb lekvárt is eltenni ezen a nyáron, a fahéjas fügelekvárnál nem is kell finomabb. Az elkészítése megegyezik a hagyományos lekvárokéval, tehát fontos, hogy steril üvegekbe kanalazd, és száraz dunsztban hagyd kihűlni. Csinosan csomagolva akár ajándéknak is tökéletes lesz.

Hozzávalók 10 adaghoz

👉 1 kg füge
👉 50 dkg cukor
👉 4 fahéjrúd
👉 2 vaníliarúd
👉 1 citrom leve

Elkészítés:

Mielőtt hozzálátnál a lekvárfőzéshez, sterilizálj néhány befőttesüveget. A fügéket mosd meg, a szárukat vágd le, a gyümölcsöket negyedeld fel. Tedd őket egy lábosba a citrom kifacsart levével, a fahéjrudakkal és a vanília kikapart magjával. Öntsd fel vízzel, és kezdd el összefőzni. Amikor felforrt, nyomkodd össze krumplinyomóval, add hozzá a cukrot, és folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik, és ragacsos állagot vesz fel.

A vaníliamagokat és a fahéjrudat vedd ki belőle. Ha pépesebben szeretnéd, pürésítsd botmixerrel. A kész lekvárt töltsd üvegekbe. Csavard rá a tetejét, fordítsd fejjel lefelé tíz percre, hogy vákuum képződjön rajta, majd helyezd őket száraz dunsztba egy-két napra, és így hagyd kihűlni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések