A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin: Oroszország kész együttműködni olyan országokkal, amelyek meg akarják védeni érdekeiket


Moszkva nyitott az egyenlő védelmi együttműködésre minden olyan országgal, amelyik meg akarja védeni az érdekeit – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Armija-2023 haditechnikai fórum résztvevőihez intézett videóüzenetében. 

„Oroszország nyitott az egyenlő technológiai partnerség és védelmi együttműködés elmélyítésére más országokkal, vagyis mindazokkal, akik nemzeti érdekeik és önálló fejlődési útjuk védelmére törekszenek, és úgy vélik, hogy elengedhetetlenül fontos közös erőfeszítéseket tenni az egyenlő és oszthatatlan biztonság rendszerének kiépítésére, amely minden országot megbízhatóan megvéd” – mutatott rá Putyin.

Az orosz államfő hangsúlyozta, hogy a fórum a világ egyik legnagyobb, fejlett haditechnikai eszközöket bemutató kiállításaként szerzett elismerést, és jelentősen hozzájárul Oroszország sokoldalú kapcsolatainak fejlődéséhez más országokkal.

Putyin bizakodását fejezte ki, hogy az Armija-2023 fórumon részt vevő külföldi delegációknak nagyon érdekes és sűrű programja lesz.

Hangsúlyozta, hogy a Moszkva melletti Patriot parkban 1500 orosz vállalat több mint 28 500 katonai és kettős felhasználású termékeket mutat be.

Az orosz elnök azt is megjegyezte, hogy a fórum üzleti programja, amely 250 eseményt foglal magában, a védelmi ipar diverzifikálásának módjaival és a mesterséges intelligencia technológiák fejlesztésével foglalkozik.

„Oroszország sokat tud nyújtani ezeken az ígéretes területeken. A mesterséges intelligencia technológiákat érintő árupiacunk évről évre növekszik. Örülünk annak is, hogy egyre több külföldi védelmi vállalat vesz részt a fórumon. Tavaly 32 vállalkozás mutatta be itt termékeit, idén pedig ez a szám már 82” – pontosított Putyin.

Hangsúlyozta, hogy Oroszország eltökélt abban, hogy aktívan dolgozzon a meglévő együttműködési kapcsolatokon, és a kölcsönösen előnyös partnerségek sokéves sikeres tapasztalatai alapján új kapcsolatokat is létrehozzon - írta az Oroszhirek.hu.

Az Armija-2023 Nemzetközi Haditechnikai Fórumot augusztus 14. és 20. között rendezik meg a Patriot Kongresszusi és Kiállítási Központban, az alabino lőtéren és a Kubinka repülőterén. A fórum kiállításán és üzleti programjában mintegy 1500 vezető orosz védelmi vállalat vesz részt. A rendezvényt az orosz védelmi minisztérium szervezi.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések