A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha és omlós sárgabarackos morzsasüti: egyszerű kevert tészta az alapja


A sárgabarackos morzsasüti alapja egyszerű kevert tészta, a tetején lévő izgalmas réteg pedig roppan a fogaid között.


A sárgabarackos morzsasüti egyszerű elven készül, csak a tetején lévő ropogós réteg ad neki egy kis csavart. Tökéletes választás, ha nem vagy még nagyon gyakorlott a konyhában, de valami finomsággal lepnéd meg a családodat vagy a vendégeidet. Másféle gyümölcsökkel is nyugodtan készítheted: a málna, a ribizli, vagy akár a szilva is jól megy hozzá.

Hozzávalók

A tésztához:
👉 20 dkg vaj
👉 15 dkg liszt
👉 15 dkg porcukor
👉 10 szem sárgabarack
👉 2 tojás
👉 1 csipet só
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

A morzsához:
👉 15 dkg liszt
👉 10 dkg vaj
👉 10 dkg cukor

Elkészítés:

A gyümölcsöt mosd meg, magozd ki, szeleteld fel, és tedd félre. A tésztához a vajat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojásokat, és így keverd tovább. A lisztet szitáld át, keverd el a sütőporral és a sóval, és forgasd a tésztához. Egyengesd el a masszát egy kivajazott-kilisztezett tepsiben, és szórd meg a tetejét a felszeletelt barackkal.

A morzsához dolgozd össze a lisztet, a vajat és a cukrot. Szórd meg vele a tészta tetejét. 200 fokos sütőben nagyjából egy óra alatt süsd készre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések