A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Politico: az orosz olajból származó üzemanyag árasztja el Európát


Az orosz olajból származó üzemanyag elárasztja Európát, ami felháborítja az ukránokat – írja az amerikai Politico című lap. 

Az üzemanyagot Kína, India és Törökország adja el az Európai Uniónak, amelyek felvásárolják az orosz nyersolajat, és benzinné és kerozinná dolgozzák fel.

India orosz olajimportja májusban 69 millió hordóval érte el a csúcsot, ami majdnem tízszerese a 2021-es év azonos időszakának.

Ezzel párhuzamosan az Európába irányuló indiai üzemanyagexport meredeken emelkedett. India júniusban 5,1 millió hordó dízelüzemanyagot és 3,2 millió hordó sugárhajtómű-üzemanyagot szállított az EU-ba, szemben a 2021. júniusi 1,68 és 0,51 hordóval.

Ezzel kapcsolatban Ukrajna felszólított, hogy tiltsák be a G7-országokba irányuló valamennyi finomított olajtermék szállítását, amennyiben azokat orosz olaj felhasználásával állították elő.

Ez az elképzelés azonban valószínűleg nem fog nagy támogatottságra találni – írja a Politico. Szakértők úgy vélik, hogy az orosz eredetű olajtermékek harmadik országoktól való felvásárlása része a Nyugat stratégiájának, hogy fenntartsa a stabil árakat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések