A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Polgári Piknik Balatonföldváron (programajánló)


Somogyi Polgári Piknik - A Kukorica Csárdában (Balatonföldvár) avagy a Polgári Mulató kitelepül a Balaton déli partjára. 

Nem sokkal a déli harangszó előtt veszi kezdetét a magyar hagyományokra és értékekre építő Polgári Mulató napja. Ezúttal  Balatonföldváron, a híres a legendás Kukorica Csárdaban rendezzük a meglepetéseket is tartogató „ Polgári Piknik” elnevezésű rendezvényt augusztus 26-án.

Hogy az erős szellemi táplálék ne feküdje meg az agyat és a szívtájékot, rögtön kenyérrel, vagyis inkább gulyáslevessel, sertéspörkölttel, lecsóval és somlói galuskával alapozunk. 

Fél kettőtől személyesen találkozhatnak azzal, aki – jogos szabadsága mellett - mindettől meg volt fosztva a börtönben. Az egyáltalán nem humoros, de annál felháborítóbb ügyről, és arról, mire számíthat a kegyelem után és hogy hogy állnak bajtársai ügyei?

Erről Budaházy György beszél. Majd egy másik példaképünkre, legendás Jóska bácsinkra emlékezik az, aki sok éven át volt munkatársa Molnár V. Józsefnek,  vitte Őt Kárpát-medence szerte, Kovács-Hárs Klári a (H)Őseink Útján Baráti Kör alapítója.

Ki és mi kell még e hatalmas és hiteles nevek után a magyar, nemzeti érzésű Honfitársaknak? A teljesség igénye nélkül néhány név, akikkel ugyancsak mindig szívesen beszélnénk:

Háttérképesek : Bayer Zsolt, Bogár László - akinek vadonatúj könyveit megvásárolhatja a nagyérdemű.- , Boros Imre,  Jeszenszky Zsolt, majd Raffay Ernő.

Éppen ők várják Önöket a helyszínen…

És a magyar nők? Itt sem lehet hiány, hiszen találkozhatnak Kondor Katalinnal az esemény háziasszonyával, Budaházy Eddával, Kovács - Hárs Klárival és Szamosi Timivel. 

Mondandójuk középpontja a magyar női szerep, az anyaság és a család fontossága – különbözőképpen, de mindig távol a hamis feminista nézőpontoktól.

A vacsora előtt további kellemes meglepetésekkel is szolgálnak a szervezők.

Érdemes lesz egy hosszú délutánt eltölteni itt, Somogyország egyik legszebb helyén! Polgári piknikkörökben. Ami reményeink szerint meggyökeresedik és hagyomány lesz!

A találkozón kézműves foglalkozás keretében nemezelünk a gyerekekkel, érdeklődő felnőttekkel.

Készítünk:

- kislabdát,
- tulipánt, egyéb virágokat lányok hajbavalójának 
- angyalt,
- karkötőket.
- Nyers színű és festett kártolt gyapjút,
- gyöngyöt,
- hímző fonalat használunk hozzájuk.

Valamint,

Jurtát állítunk, korabeli eszközökkel berendezve, íjászpályával, íjászati lehetőséggel varjuk a nagyerdeműt. A gyerekek felvehetnek korhű ruhákat, amelyben íjászkodhatnak.

Természetesen animátorok segítik, tanítják az íjászkodni vágyó gyermekeket és felnőtteket egyaránt. (12 óratól egészen este 19 óráig, kiváltképp a nagycsaládosok örömére.)

A részletes program:

11:30 kapunyitás

12:00 Ebéd
- Gulyásleves       ... 2500 ft
- Sertéspörkölt    ... 3500 ft
- Lecsó                 ... 2800 ft
- Somlói galuska ...1500 ft

13:30 Budaházy György: Hunnia ügy a kegyelem után.

14 :15  Budaházy Edda: Magyar gyermek, magyar jövő és a hagyományos női szerep fontossága. 

15:00 Kovács - Hárs Klári: " Az ember akinek nem célja, hanem dolga volt a vilagban." - vitéz Molnár V. Józsefre emlékezünk.

16:00 Háttérkép Közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Bogár Lászlóval és Boros Imrével

17:45 Somogy Vármegye jelene és jövője Jeszenszky Zsolttal és Szamosi Tímeával Bíró Norbert (Somogy vármegyei közgyűlés elnöke) és Kőrösi Koppány (fejlesztéspolitikai szakértő) beszélget.

19:00 Raffay Ernő: Trianon és a megodás lehetősége ( Kegyelmes úr vadonatúj könyveit dedikáltan megvásárolhatja a hallgatóság a helyszínen, a készlet erejéig.)

19:30 Vacsora  (A programváltozás jogát a szervezés fenntartja!)


Belépő díjak:

Felnőtt jegy 2500 ft.
18 év alatt 1500 ft.

Családi kedvezmények:

2 szülő két gyermekkel 7000 ft.
2 szülő három gyermekkel 8000 ft.

Az ijász pálya és a gyermeksarok nemezeléssel, lancfűzéssel, magyar játékokkal 12-19 óráig üzemel.

Helyszín: Kukorica Csárda
Balatonföldvár,
Budapesti út 41, 8623

Asztalfoglalás: 06 84 340 387
Info: +36 70 234 432 Mikus Márton István

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések