A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pikáns csirkepörkölt borsóval gazdagítva: tartalmas, laktató ebéd


Tedd nyáriassá a pörköltet, dobd fel borsóval! Csirkéből egy órán belül elkészül.


Legyen szó hétköznapi vacsoráról vagy hétvégi családi ebédről, a különféle pörköltek mindig nagy kedvencek. Nyáron készítheted a szaftos, ízes húst bográcsban, és akár borsóval is felturbózhatod. A csirkés változat gyorsan elkészül, és nem terheli meg annyira a gyomrot, mint a nehezebb, zsírosabb marha. Tálalhatod pörkölthöz illő főtt tésztával, rizzsel vagy akár friss kenyérrel, és ízlés szerint tejfölt is kínálhatsz hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg filézett csirkemell
👉 30 dkg zöldborsó
👉 10 dkg passzírozott paradicsom
👉 2 db vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál kókuszzsír
👉 1 evőkanál őrölt pirospaprika
👉 1 kávéskanál kömény
👉 ízlés szerint só
👉 ízlés szerint bors

Elkészítés:

A csirkemellet vágd kisebb kockákra, a vöröshagymát aprítsd fel. Egy nagy lábasban hevítsd fel a zsiradékot közepes hőfokon. Add hozzá a vöröshagymát, és kicsit később a zúzott fokhagymát, majd dinszteld üvegesre.

Tedd hozzá a felkockázott csirkét, és süsd fehéredésig a húst. Keverd hozzá a pirospaprikát, a köményt és a sót, a borsot. Add hozzá a paradicsomot, majd öntsd fel vízzel. Fedd le a lábast, és főzd további 35 percig, vagy amíg a csirke megpuhul.

Add hozzá a zöldborsót, majd főzd további 5-7 percig. Kóstold meg, ha kell, dobj még hozzá fűszert. Tálaláskor megszórhatod friss petrezselyemmel is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések