A túrós-meggyes piskóta egyszerű olajos tésztából készül, és nem is kell nála finomabb nyári süti.
Az olajos piskótából készülő túrós-meggyes süti maga a megtestesült csoda: a túrós-gyümölcsös krém lágyan olvad bele a puha tésztába. Készítheted más gyümölccsel is, ami épp jólesik: jól megy hozzá a cseresznye, a málna és az áfonya is. A tojások kettéválasztásakor ügyelj, hogy semmi sárgája ne menjen a fehérje közé, mert úgy már lehetetlen habbá verni.
Hozzávalók 6 személyre
A tésztához:
👉 35 dkg liszt
👉 30 dkg cukor
👉 6 tojás
👉 1.5 dl víz
👉 1.5 dl olaj
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csipet só
👉 késhegynyi szódabikarbóna
👉 vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
👉 porcukor a tálaláshoz
A krémhez:
👉 50 dkg túró
👉 30 dkg magozott meggy
👉 3 evőkanál cukor
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 evőkanál gríz
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd ki a cukorral, a vízzel és az olajjal. A lisztet keverd össze a sütőporral és a szódabikarbónával. Először a lisztet add a cukros tojáshoz, utána több részletben forgasd hozzá a tojásfehérjét. Vigyázz, meg ne törjön.
A krémhez a meggyet magozd ki, mosd meg, és forgasd össze egy evőkanál cukorral. A túrót keverd össze a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és egy evőkanál grízzel. Keverj hozzá néhány evőkanállal a piskóta tésztájából is.
A tésztát egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett tepsiben vagy tortaformában. A túrós krémből kanállal adagolj halmokat a tészta tetejére, majd szórd meg az egészet meggyel. Told 180 fokos sütőbe egy órára, amíg a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta. Tálaláskor porcukorral szórhatod meg a tetejét.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések