A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pakisztánban megöltek egy istenkáromlással vádolt tanárt


A húszas éveinek elején járó férfit, aki egy nyelviskolában tanított, pénteken ölték meg


Pakisztánban megöltek egy istenkáromlással vádolt tanárt – közölte hétfőn Beludzsisztán tartomány rendőrsége.

A húszas éveinek elején járó férfit, aki egy nyelviskolában tanított, pénteken ölték meg. Diákjai vádolták istenkáromlással, bár nem tudni, hogy milyen kijelentést tett, amellyel magára vonta haragjukat. A vádak tisztázása végett a tanárt iszlám jogtudósok testülete elé idézték.

A Dawn című angol nyelvű pakisztáni lap szerint a férfit ismeretlen személyek akkor ölték meg, amikor a találkozóra igyekezett, ahol tisztázni akarta magát a vád alól. Az áldozat családja nem értesítette a rendőrséget, így a tartományi hatóságok vasárnap vizsgálatot indítottak.

Pakisztánban nem ritkák a halálos kimenetelű lincselések blaszfémia gyanúja esetében. Februárban egy tömeg megrohant egy rendőrőrsöt, és brutálisan meggyilkolt egy istenkáromlással vádolt férfit, márciusban pedig egy lányiskola három tanárnője ugyanezen indokkal lefejezte egyik kolléganőjét. 2020-ban egy istenkáromlással vádolt amerikai-pakisztáni kettős állampolgárt a tárgyalóteremben lőttek agyon.

Az iszlám vagy Mohamed próféta megsértése a pakisztáni törvények szerint halálbüntetéssel sújtandó. Akit ezzel vádolnak, gyakran szélsőségesek célkeresztjébe kerül. Emberi jogvédő csoportok szerint az istenkáromlás vádját gyakran vallási kisebbségek megfélemlítésére és személyes leszámolásra is felhasználják.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések