A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Oroszország felfüggeszti a barátságtalan országokkal kötött adóegyezmények egyes záradékait


Oroszország felfüggeszti a barátságtalan országokkal kötött adóegyezmények egyes záradékait – jelent meg a Vlagyimir Putyin által aláírt rendelet a jogi információs portálon.

“Tekintettel arra, hogy sürgős intézkedéseket kell hozni azzal kapcsolatban, hogy számos külföldi állam barátságtalan cselekményeket követ el az Oroszországi Föderációval, annak állampolgáraival és jogi személyeivel szemben, rendeletet hozok: <…> a nemzetközi szerződések alábbi rendelkezéseinek felfüggesztéséről” – olvasható a szövegben.

Így befagyasztja az adózásra vonatkozó kétoldalú megállapodások főbb normáinak végrehajtását:

ingó és ingatlan vagyon;
osztalékok;
kamatok;
szolgáltatásokból származó jövedelem és szerzői jogok;
jogdíjak;
munkaviszonyból származó jövedelem;
tőkeadóztatás.

Ezen kívül az elnöki rendelet foglalkozik az adómentességekről szóló cikkelyekkel, valamint a hátrányosabb adók megfizetésének elkerülésére vonatkozó megkülönböztetésmentes szabályokkal.

A kettős adóztatás kiküszöbölésére vonatkozó szerződések normái továbbra is hatályban maradnak. Így a szerződéses országokban bejegyzett adófizetők Oroszországban beszámíthatják a külföldön fizetett összegeket.

A dokumentum 38 országgal kötött adóegyezmény főbb pontjait függeszti fel: USA, Lengyelország, Dél-Korea, Bulgária, Svédország, Luxemburg, Románia, Nagy-Britannia, Magyarország, Írország, Szlovákia, Albánia, Belgium, Szlovénia, Horvátország, Kanada, Montenegró, Svájc, Csehország, Dánia, Norvégia, Olaszország, Finnország, Németország, Franciaország, Macedónia, Ciprus, Spanyolország, Litvánia, Izland, Ausztria, Portugália, Görögország, Új-Zéland, Ausztrália, Szingapúr, Málta és Japán.

A Külügyminisztériumot utasították, hogy értesítse ezeket az országokat, a kormány pedig törvényjavaslatot nyújt be az Állami Dumának a megállapodások felfüggesztéséről.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések