A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor: egyenruhás munkavállalók helyett harcosokra van szükség a Honvédségnél!


Kiderült az elmúlt tíz napban, hogy tovább lassult az infláció, viszont a gazdaság teljesítménye is csökkent az előző év azonos időszakához képest. Ezekről is kérdezte Törőcsik Zsolt a magyar miniszterelnököt.

Orbán Viktor leszögezte, a baj gyökerét nem tudjuk orvosolni, mert az a háború. Ameddig pedig marad a háború, maradnak a szankciók is, és marad az a nagyon nehéz környezet, amiben most működik a magyar gazdaság.

Kifejtette, pillanatok alatt megváltozna az európai gazdaság, ha Amerika és Brüsszel másképpen cselekedne. Mint mondta, 

a megoldás a nagyfiúk kezében van!

Hozzátette, a békéért erőfeszítéseket kell tenni, mert Magyarországon és a Vatikánon kívül nincs más, aki a béke álláspontját képviselné.

Három feladat van

Orbán Viktor leszögezte: cselekedni kell. Szerinte három teendő van, 

meg kell védeni a munkahelyeket, le kell törni az inflációt és növekedni kell.

Az áremelések értéke nagyobb, mint amit a háborús helyzet indokolna. A multik ebben élen jártak, s lépnie kellett a kormánynak. A kereskedőknek is meg kell élni, a profit a legalapvetőbb gazdasági fogalom, de ami sok, az sok. 

Világosan meg kellett hirdetni azt a politikát, hogy az árspekuláns multik hagyják abba az indokolatlan áremelést.

A kormányfő szerint jönnie kellett az árstopoknak s egyéb intézkedéseknek, így az év végére el fogjuk érni az egyszámjegyű inflációt, 

az igazi szép eredmény augusztusban mutatkozik majd meg.

A növekedést pedig össze kell kötni a béremelésekkel, mert ha nincs béremelés, nincs növekedés. A családokat pedig meg kell védeni! – szögezte le Orbán Viktor.

Növekedni fognak a bérek

A miniszterelnök a háláját fejezte ki annak kapcsán, hogy a magyar munkahelyek nem adták fel, hanem készülnek a jövőre, még akkor is, ha nehéz a helyzet. Viszont brutális áremelkedés volt, amellyel nem tudtak lépést tartani a bérek, meg kell célozni a béremeléseket.

Orbán Viktor elmondta, hogy a 2024-es költségvetési év 6 százalékos inflációval számol, 

ami magas, de a minimum amit el kell érnünk.

Megjegyezte, ha folytatni tudjuk a munkát, akkor ez a hat lehet öt is.

Az atlétikai vébéről

A miniszterelnök elmondta, hogy nagy tervük volt még 2010-ben, amikor egy lerongyolódott országot vettek át, Budapest pedig mindenkié. Ezért fontos a magyar miniszterelnök szerint, hogy minél több esemény legyen, legyenek szállodák, s ezért fontos, hogy világesemények házigazdái tudjunk lenni.

A Hungexpo, a felújított Vigadó, a Várkert Bazár egyre fontosabb lett, otthont adtak különböző eseményeknek, a sportesemények pedig irányítják a világ figyelmét, az atlétikai világbajnokság is pont ilyen:

a katari emír, a szerb elnök, és a török elnök is eljön a vb-re, de egyéb barátaink is jönnek. Sok üzletember is érkezik, akikkel fontos tárgyalásokat fogunk folytatni.


Szent István-nap

Augusztus 20-a kapcsán Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy ez az ünnep egy alkalom arra, hogy felidézzük: mindannyiunk közös ügye, hogy Magyarország, az 1100 éves közös örökségünk, az országunk, ez a magyar sziget a jövőben is megmaradjon. A kormányfő felidézte, hogy a modern értelemben vett államunk alapját Szent István királyunk rakta le, ez pedig egy olyan örökség, amelyet ápolni és gyarapítani közös feladatunk. A miniszterelnök kitért arra is, hogy az ünnep kapcsán ki patetikusabban, ki lezserebben, de alkalmat kap arra, hogy megélje ezt a közösséget és így együtt ünnepelhetjük Magyarország születésnapját.

Haderőfejlesztés

A békéhez erő kell

– szögezte le a miniszterelnök.

Rámutatott azonban arra is, hogy a honvédelmi miniszter és a vezérkari főnök egyetértenek abban, hogy Magyarországnak a jövőben nem egyenruhás munkavállalókra van szüksége a honvédség kötelékében, hanem harcosokra. Kitért arra is, hogy a baloldali kormányok haderőt leépítő politikája után a honvédség újjáépítésére van szükség. Orbán Viktor kijelentette, hogy a gazdasági lehetőségeink nem teszik lehetővé, hogy minden esetben a legújabb technikát vásároljuk meg, de hazai fejlesztéssel és gyártással kiegészítve egy ütőképes haderő kialakítása a kormány célja.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések