A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Online pedofilhálózatot számolt fel az ausztrál rendőrség


Az ügyhöz kapcsolódó FBI-vizsgálat eredményeképpen 79 embert vettek őrizetbe


Az ausztrál rendőrség őrizetbe vett 19 férfit, akik a gyanú szerint gyerekbántalmazást tartalmazó anyagokat osztottak meg az interneten – közölték kedden az ausztrál hatóságok.

Ausztráliában tavaly indult rendőrségi vizsgálat azt követően, hogy 2021-ben Floridában meggyilkolták az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda(FBI) két ügynökét, akik gyerekbántalmazási ügyben folytattak nyomozást az Egyesült Államokban.

Az FBI ezután adta át az ausztrál rendőrségnek az értesülést, hogy az országban működik egy olyan P2P-hálózat (peer-to-peer; olyan, jellemzően fájlcserélő hálózaton működő szolgáltatás, ahol a résztvevő felhasználók számítógépei szerverek használata nélkül, egyenrangú kapcsolatban vannak egymással), amelynek tagjai pedofil tartalmakat osztanak meg a dark weben – közölte Helen Schneider, az ausztrál szövetségi rendőrség (AFP) parancsnoka.

„Minél később buknak le az ilyen emberek, annál tovább tart a bántalmazás. Ez pedig egy kifinomultan működő hálózat volt” – fűzte hozzá.

A 32 és 81 év közötti ausztrál gyanúsítottak gyerekek molesztálását tartalmazó képeket és videókat osztottak meg, és titkosított üzenőfelületeken cseteltek egymással.

Többségük olyan munkakörben dolgozott, amely az internetes hálózatok nagyfokú ismeretét igényelte. Néhányukat azzal vádolják, hogy ők maguk készítették a felvételeket. Letartóztatásukkal 13 gyerek kerülte el a további bántalmazást – közölte a rendőrség.

Két ausztrál elkövetőt börtönbüntetésre ítéltek, míg a többiek ellen  bírósági eljárás zajlik.

Az ügyhöz kapcsolódó FBI-vizsgálat eredményeképpen 79 embert vettek őrizetbe.
 
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések