A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olaszos, padlizsános tészta fantasztikus szósszal: a piros pesto ízét pirított mandula adja meg


Mennyei tésztát dobhatsz össze pillanatok alatt padlizsánnal és piros pestóval.


Ez a csodás padlizsános tészta a piros pestós szósznak köszönheti semmihez sem hasonlítható ízvilágát, ráadásul hús nélkül is jóllaksz tőle. A pesto alapja mindig valamilyen olajos mag: ehhez a recepthez mandulát használj. Különösen jót tesz neki a fűszeres, olajos lében eltett szárított paradicsom.

Hozzávalók 3 személyre

👉 25 dkg száraztészta
👉 15 dkg koktélparadicsom
👉 5 dkg szárított paradicsom
👉 5 dkg reszelt parmezán
👉 1 padlizsán
👉 1 marék friss bazsalikom
👉 1 evőkanál pirított mandula
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A koktélparadicsomokat vágd félbe. A fokhagymagerezdet aprítsd fel. Egy serpenyőben hevíts olajat, dobd rá a fokhagymát és a feldarabolt paradicsomot, és kevergesd két-három percig, amíg összeesik. A puhára párolt paradicsomokat kanalazd egy aprítógépbe. Add hozzá a reszelt parmezánt, két evőkanál olívaolajat, a bazsalikomot és a mandulát, szórd meg sóval és borssal, és pépesítsd.

A padlizsán végeit vágd le, a zöldséget kockázd fel. A szárított paradicsomot halászd ki a fűszeres léből, és vágd csíkokra. Egy serpenyőben melegíts olajat, add hozzá a padlizsánt és a paradicsomot, szórd meg sóval és borssal, és kevergesd nagyjából tíz percig, amíg a zöldség megpuhul.

Közben a tésztát sós vízben főzd ki. A kész padlizsános-paradicsomos keverékhez először adj néhány evőkanállal a főzővízből, majd forgasd össze a kifőtt tésztával. Kanalazd rá a pestót is, szükség szerint most is hígíthatod egy kevés vízzel. Melegítsd össze, és frissen tálald.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések