A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olasz katonai különgépen menekítettek ki egy magyar állampolgárt Nigerből


Sikeresen evakuáltak egy magyar állampolgárt Nigerből, számolt be az akcióról Szijjártó Péter. Az olasz hadsereg vezetésével megvalósult nemzetközi akcióban közel száz embert gyűlt össze az olasz nagykövetségen, közöttük egy magyar állampolgár is. Az adategyeztetést követően elérték a repteret, ahonnan ma hajnalban felszállt az olasz katonai különgép, amely kora reggel landolt Rómában.


A Reuters szerint a Róma-Ciampino nemzetközi repülőtérre érkező gép 87 embert szállított összesen, a fedélzeten 36 olasz, valamint 21 amerikai, négy bolgár, két osztrák és egy-egy nagy-britanniai, magyar, szenegáli és nigériai állampolgár, továbbá a katonai személyzet tartózkodott.

A tripoli és a római magyar nagykövetség folyamatosan tartotta a kapcsolatot a francia és az olasz hatóságokkal, illetve az EU akkreditált kollégáival. További magyar állampolgárról nem tudnak, de a Konzuli Szolgálat továbbra is rendelkezésre áll.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések