A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyári gyümölcsök magas C-vitamin tartalommal


Segíti az immunrendszert, elősegíti a kollagén termelődését és védi a sejteket  

Nyáron az egyik legnagyobb élvezet az ízletes és frissítő gyümölcsök fogyasztása. A magas C-vitamin tartalmuk miatt különösen ajánlottak, hiszen segítenek erősíteni az immunrendszert, és frissen tartják bőrünket és egész testünket. Magyarországon számos nyári gyümölcs található, amelyek gazdag C-vitamin források, mi most pedig bemutatjuk a legkiválóbbakat.

Cseresznye: a nyár egyik legnépszerűbb gyümölcse, és nemcsak szép és finom, hanem rendkívül tápláló is. 100 gramm cseresznye több mint 10 mg C-vitamint tartalmaz, ami körülbelül 13 százalékát fedezi a napi ajánlott bevitelnek.

Eper: finom és lédús kora nyári gyümölcs, amelynek 100 grammjában mintegy 60 mg C-vitamin található. Emellett antioxidánsokban is gazdag, így segít megvédeni testünket a káros szabad gyökök ellen.

Szeder: szintén jelentős mennyiségű C-vitamint kínál, körülbelül 20 mg/100g mennyiségben. Gazdag rostokban is, ami hozzájárul az emésztés egészségéhez.

Ribizli: egy másik magas C-vitamin tartalmú gyümölcs, amelynek 100 grammjában 37 mg C-vitamin található. Ezenkívül más fontos tápanyagokkal, például A-vitaminnal és káliummal is ellát minket.

Málna: igazi vitaminbomba, melynek 100 grammjában akár 25 mg C-vitamin is található. Ráadásul gazdag antioxidánsokban, folsavban és rostokban is.

Citrusfélék (Narancs, Grapefruit, Mandarin): bár a citrusfélék télen is könnyen elérhetők, a nyári hónapokban is megtalálhatók. Egy közepes méretű narancs vagy grapefruit tartalmazhat 60-70 mg C-vitamint, míg egy mandarin akár 30 mg-ot is tartalmazhat.

A C-vitamin segíti az immunrendszert, elősegíti a kollagén termelődést, és védi a sejteket az oxidatív károsodástól. Ne feledjük, hogy a változatos étrend, amely gazdag gyümölcsökben és zöldségekben, hozzájárulhat a szervezetünk általános egészségének javításához és megőrzéséhez.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések