A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyári bableves rengeteg zöldséggel: frissen fejtett babból a legfinomabb


A nyári bableves finom, laktató, és sok zöldséggel fő együtt.


A nyári bableves sok zöldséggel és tejföllel tökéletes bevezetője lehet az ebédnek. Laktató, sűrű és vitamindús. Jó ízt ad neki, ha egy szál füstölt kolbászt is belekarikázol, de ha valami könnyebb fogásra vágysz, nyugodtan el is hagyhatod.

Hozzávalók

👉 25 dkg kifejtett bab
👉 15 dkg füstölt kolbász
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 3 babérlevél
👉 2 sárgarépa
👉 2 szál zellerzöld
👉 1.5 l alaplé
👉 1 fehérrépa
👉 1 hagyma
👉 1 kis zellergumó
👉 1 dl tejföl
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 evőkanál liszt
👉 0.5 citrom leve
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A hozzávalókat készítsd elő. A babot fejtsd ki, a zöldségeket tisztítsd meg és szeleteld fel. A hagymát és a fokhagymagerezdeket pucold meg, de hagyd egyben. A zöldségeket és a babot kevés forró olajon futtasd meg, majd húzd le a tűzről, és hintsd meg pirospaprikával. Öntsd fel alaplével, add hozzá a hagymát és a fokhagymát, szórd meg sóval, borssal, dobd bele a zellerzöldet és a babérlevelet. Forrald fel, majd vedd a lángot kicsire, és gyöngyöztetve főzd össze egy jó óra alatt.

Félidőben adhatod hozzá a felkarikázott kolbászt. Amikor már minden puha, önts bele citromlevet. A tejfölből és a lisztből készíts habarást, és ezzel sűrítsd be a végén a levest. Még egyet forralj rajta, és tálalhatod. Jól megy mellé egy szelet friss, ropogós kenyér.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések