A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem mérlegelhetnek meztelenül a női súlyemelők


A kötelező melltartóviselésért 250 grammos kompenzációt kapnak


A női súlyemelők panaszai miatt a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) megváltoztatta a versenyeken a mérlegelési szabályokat, amelyek azonnal hatályba lépnek.

Az új mérlegelés szabály szerint a férfiaknak és a nőknek is minden korosztályban súlyemelőmezt kell viselniük a mérlegeléskor, és a vitatott fehérnemű-előírást törölték. A változtatás oka, hogy az áprilisi örmény Európa-bajnokságon női sportolók panaszkodtak a szabályok következetlensége miatt, miután felszólították őket , hogy viseljenek melltartót a mérlegeléskor.

A decemberi kolumbiai világbajnokságon félmeztelenül mérlegelhettek, és panaszkodtak, hogy a kötelező melltartó viselése méltánytalan a nőkkel szemben, mivel körülbelül 200 grammosak. „Hátrányban vagyunk a férfiakkal szemben, mert nekünk kétszer annyi fehérneműt kell viselnünk a mérlegeléskor” – nyilatkozta korábban a brit Zoe Smith.

Az új szabály szerint sem mérlegelhet senki meztelenül vagy melltartó nélkül, és ezentúl 250 grammos jóváírás jár az súlyemelőmez viseléséért. Ez azt jelenti, hogy minden sportoló, aki 250 grammal vagy annál kevesebbel meghaladja a kategóriájának súlyhatárát, indulhat a versenyen.

Az hinsidethegames.biz honlap beszámolója szerint a másik változás, hogy minden kontinensbajnokságon és olimpiai selejtezőn kötelezővé tették a videóelemzést. Az IWF-versenyeken pedig betiltották a zászlókat az éremátadásokon, mert felgyújtották az azerbajdzsáni zászlót a jereváni súlyemelő Európa-bajnokság megnyitó ünnepségén.

A változtatások ezen a héten léptek életbe, két nappal az után, hogy a romániai Bukarestben elkezdődött a junior Európa-bajnokság, ahol néhány sportoló a régi szabályok szerint mérlegelt, a többiek pedig súlyemelőmezt viseltek, hogy megfeleljenek az új szabályoknak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések