A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Művérrel lelocsolt, hústálcákon fekvő vegánok tüntettek a zamárdi strandon


Három lefóliázott, művérben ázó ember jelent meg a zamárdi strandon a Hungarian Animal Rights Corps (HARC) szervezésében – írja az "állatjogi szervezet" közleménye.


A csoport Facebook-bejegyzése szerint az akció során a három bolti hústálcát imitáló fehér dobozban aktivisták feküdtek, a rájuk ragasztott matricák kedvezményes, „humánus tartásból származó, tanyasi” emberhúst reklámoztak, az őket körülvevő táblákon pedig a „nem lehet humánusan gyilkolni” és a „képzeld magad az áldozat helyébe” feliratok szerepeltek.

A HARC az akcióval az állatok leölése ellen tüntetett, szerintük állatokat ölni a tartási körülményektől függetlenül "elfogadhatatlan".

A szervezet szerint a strandolók vegyesen fogadták a performanszt, többen a támogatásukról biztosították őket, de voltak olyanok is, akik kifogásolták, hogy a művérrel leöntött embereket gyerekek is látták a strandon, bár – szól a közlemény – a disznóvágások, a horgászat és a bolti húspultok látványa elfogadhatónak számít sok szülő számára. A demonstráció célja ennek az ellentmondásnak a vizuális bemutatása volt – tették hozzá.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések