A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Moszkvának való kémkedéssel vádolnak egy hatvanéves svéd férfit


Kémkedéssel vádolnak egy kettős állampolgárságú, hatvanéves férfit Svédországban, aki a gyanú szerint közel egy évtizedig szivárogtatott az orosz titkosszolgálatnak. 

Svédországban vádat emeltek egy orosz-svéd kettős állampolgárságú férfi ellen, aki a gyanú szerint 2013 és 2022 között olyan bizalmas adatokat szivárogtatott ki az orosz katonai hírszerzésnek, amelyek biztonsági fenyegetést jelentettek Svédországra és az Egyesült Államokra – közölte a svéd ügyészség hétfőn.

A közleménye szerint a hatvanéves férfit tavaly novemberben, feleségével együtt tartóztatták le. A Szergej Szkvorcov nevű gyanúsított olyan tárgyakat is vásárolt Moszkva számára, amelyeket az orosz állam és a fegyveres erők az exportszabályok és a szankciók miatt nem tudtak a szabadpiacon beszerezni, írja az MTI.

„Szkvorcov és cége az orosz katonai hírszerzés és az orosz állam egy része számára a Nyugatról történő tiltott technológiai beszerzések eszközeként működött” – áll a vádiratban. A férfi tagadja a vádakat, várhatóan szeptemberben áll bíróság elé, feleségét azóta szabadlábra helyezték. Az FBI egyik ügynöke is a tanúk között szerepel, aki szerint a férfi amerikai cégekkel is üzletelt, amely veszélyeztethette az Egyesült Államok biztonságát is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések