A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mórahalomnál egy ukrán és egy szír embercsempészt fogtak el


A szolgálatot teljesítő rendőrök hétfőn összesen 425 határsértőt tartóztattak fel, ebből Szeged, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén 383 főt. A határzárnál további 199 migránst illegális belépését akadályozták meg, ebből 192 eset a Csongrád-Csanád vármegyei határszakaszon történt. 

A járőrök 16 óra 35 perckor, Mórahalmom térségében az 55-ös számú főút 17. kilométerében ellenőrzés alá vontak egy ukrán honosságú személygépkocsit, amit egy ukrán férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül 4, magát szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Szintén Mórahalom közigazgatási területén, 17 óra 25 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú tehergépkocsit, amit egy szír férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül 26, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns utazott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések