A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mi Hazánk: Legyen a magyar csapatok játékosainak legalább a fele magyar


A Mi Hazánk képviselője, Novák Előd az ötvenszázalékos magyar kvóta bevezetését szorgalmazza a csapatsportokban. 

Határozati javaslatának lényege: a magyar adófizetői pénzből is megrendezett bajnokságokban, a befizetett adókból épített sportlétesítményekben, az utánpótlásnak több lehetőséget biztosítva, a válogatott csapataink színvonalát is emelve kell elérnie a kormánynak, hogy a játékosok fele magyar legyen.

Novák Előd a román példára hivatkozott, a szomszédos országban ugyanis megoldották, hogy felerészben románok legyenek a csapatokban.

Novák Előd úgy indokolt, hogy olyan mérkőzések is voltak a magyar bajnokságokban, ahol egyetlen magyar játékos sem lépett pályára. A politikus Orbán Viktor miniszterelnök szavait is idézte:

„A magyar futball nem a szórakoztatóipar része. A futball komolyabb dolog ennél. A futball az életünk, a magyar ember életének a része, a nemzeti identitás része. Tehát mi nem szórakozni akarunk és tapsikolni a lelátón mindenfajta, messzi földről idefújt, ügyes játékosok játékán örvendezve, hanem mi a saját gyerekeinket akarjuk látni.”



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések